تلویزیون واژهای فرانسوی و به معنای دید از راه دور است؛ البته در کشورهای مختلف این لغت دستخوش تغییراتی شده و معنای دیگر تلویزیون در فرهنگ لغات به معنای دورنماست. این لغت در کشور آلمان استفاده شده است؛ به نحوی که افراد با دیدن این تصاویر و صداهای مختلف به تفریح میپردازند و ساعات خوشی را در کنار دوستان و آشنایان سپری میکنند. تلویزیون برای گرفتن امواج مخابرهشده نیازمند دستگاهی به نام گیرنده است. امروزه بهدلیل پیشرفتهای بسیاری که در زمینه علوم مختلف صورت گرفته، حضور تلویزیون بسیار الزامی است.
نحوه ابداع تلویزیون
اولین تلویزیون در کشور آلمان در سال 1884 تولید شد. به این صورت که یک دانشآموز در حال ارائه تحقیق به معلم خود بود که تصویری را نمایش داد و به این صورت اولین تلویزیون ساخته شد. دستگاه اختراعشده توسط یک لنز به همراه یک عکس قابلاستفاده بود. شیوه کار به این شکل بود که نوری روی عکس تابیده میشد و بعد از آن، تصویر قابل مشاهده بود. پس از آن در سال 1925 اولین تلویزیون با تصاویر متحرک ابداع شد و به فاصله یک سال پس از آن، یعنی در سال 1926 تصاویر بدون رنگ (سیاه و سفید) که متحرک بودند نیز وارد عرصه شد.
در سال 1927 به این تصاویر متحرک صدا اضافه شد و در همین زمان ادغام صدا و تصویر رقم خورد. در سال 1990، افرادی فعال در این زمینه موفق به ضبط فیلم و پخش آن در زمانهای مختلف شدند. 28 سال پس از این دوره اولین فیلمها و تصاویر رنگی در تلویزیونها نمایش داده شد که برای این تصاویر رنگی از سه رنگ اصلی قرمز و آبی و سبز استفاده شده بود. در سالهای بعد، این اختراع را افراد فعال در این زمینه، تغییر دادند و در نتیجه این امر، شرکتی با نام EMI در سال 1935 تأسیس شد و تولید تلویزیون بهصورت الکترونیکی را آغاز کرد. این فرایند تاکنون پیشرفت بسیاری داشته و امروزه شاهد دریافت سیگنال از تلویزیونها و دریافت امواج رادیویی هستیم.
اجزای استفادهشده در تلویزیون
- منبع برای نمایش تصاویر
- منبع برای پخش صدا
- آنتن برای دریافت امواج
- فرستنده برای ارسال فیلمها، تصاویر و صداها
- گیرنده برای دریافت فیلمها، تصاویر و صداها
انواع برندهای سازنده تلویزیون
برندهای بسیاری در حیطه ساخت تلویزیون وجود دارند؛ از جمله دوو، الجی، سامسونگ، سونی، توشیبا، فیلیپس، جی وی سی، پارس، صنام و اسنوا.
انواع نمایشگرهای ویدئویی و طول عمر آنها
- نمایشگرهای سی آر تی (CRT): این نمایشگرها به نمایشگرهای لامپ اشعه کاتدی معروف هستند و طول عمر خاصی برای آنها تعریف نشده است.
- نمایشگرهای آل سی دی (LCD): سیستم این نوع از نمایشگرها بهشکل کریستال مایع است. طول عمر این نوع از نمایشگرها به شیوه و نحوه نگهداری از آن مربوط میشود و در حدود 30 تا 60 هزار ساعت تخمین زده شده است.
- نمایشگرهای آل ای دی (LED): این نمایشگرها از نمایشگرهای آل سی دی پیشرفتهتر و از نمایشگرهای آل سی دی نازکتر هستند. همچنین مصرف برق پایینتری دارند. طول عمر این نوع از نمایشگرها با توجه به نحوه و شیوه نگهداری بین 30 تا 60 هزار ساعت است.
علل دیر روشن شدن تلویزیون دوو چیست؟
مشکل اصلی که افراد مختلفی از آن گلایه دارند، دیر روشن شدن تلویزیون دوو است. اگر شما هم در روز بارها و بارها با این مشکل مواجه میشوید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. زمانی که تلویزیون شما دیر روشن میشود، برای تعمیر آن به یک تکنسین ماهر در زمینه تعمیر تلویزیون دوو احتیاج دارید. این مشکل بیشتر به برد پاور یا برد تغذیه تلویزیون شما مربوط است که باید تعمیر یا تعویض شود. همانطور که اشاره کردیم، مشکل بارز دیر روشن شدن تلویزیون دوو، مربوط به برد تغذیه تلویزیون و خازنهای خروجی این دستگاه است که وظیفه تأمین ولتاژ برای قطعات مختلف تلویزیون را بر عهده دارد.
برد پاور یکی از اجزای تلویزیون است که با برق شهری در ارتباط است و به همین دلیل بیش از بقیه قطعات تلویزیون در معرض آسیب قرار دارد. تغییرات دمایی، نوسانات ولتاژ و… از دلایل مهم آسیبرسیدن به این قطعه تلویزیون هستند. بیشتر مواقع بعد از دیر روشن شدن تلویزیون دوو دستگاه شما از کار میافتد؛ زیرا مشکل بهمرور زمان حادتر شده و سبب میشود حتی نتوانید دستگاه را روشن کرده یا فرمان دیگری صادر کنید؛ پس بهتر است با اولین تأخیر در روشنشدن تلویزیون هرچه سریعتر مشکل را پیگیری کنید و با مراجعه به مرکز خدمات و تعمیرات دوو دوو پشتیبان در اسرع وقت، ایراد را بهکلی برطرف کنید.
یکی دیگر از دلایل دیر روشن شدن تلویزیون دوو خازنهای آسیبدیده پاور است. اگر این خازنها آسیب دیده باشند، آنها را تعویض میکنند. نکته دیگر درباره دیر روشن شدن تلویزیون دوو این است که شاید آسیبهایی مانند شکستگی پنل، سوختن پنل و نفوذ مایعات به آن، اجازه کارکرد درست و مناسب را نمیدهند و به صدمه دیدن پنل و درنهایت از بین رفتن تصویر تلویزیون منجر میشوند.
از نشانههای تعمیر تلویزیون و دیر روشن شدن تلویزیون دوو، چراغ استندبای تلویزیون است که به حالت چشمکزن درمیآید و سبب کند شدن تصویر یا بهاصطلاح اسلوموشنشدن تصاویر تلویزیون، دوگانه و چندگانهشدن تصویر یا تداخل رنگها و تیره شدن تصاویر میشود. یکی از مشکلاتی که بهسبب آسیبدیدن پنل تلویزیون دوو موجب میشود، ایجاد خط افقی در صفحهنمایش تلویزیون دوو است.
یکی از دلایل دیگر دیر روشن شدن تلویزیون دوو و خرابی پنل تلویزیون دوو، روشنماندن بیمورد و استفاده طولانیمدت از دستگاه است که سبب کاهش عمر تلویزیون و درنهایت خرابی پنل میشود. تلویزیونهای هوشمند با معضلی به نام ویروسیشدن مواجه میشوند که این ویروسها یکی از دلایل مهم دیر روشن شدن تلویزیون دوو و تأخیر در روشنشدن دستگاه هستند. درباره خاموششدن ناگهانی تلویزیون دوو میتوان به نوسانات برق اشاره کرد که باید از محافظ برق با کیفیت مناسب استفاده شود.