خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو؛ یک مشکل متداول
از قطعات مشترک در تمامی جاروبرقیها میتوان به سیم جمع کن آنها اشاره کرد. به طور کلی خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو از متداولترین مشکلاتی است که برای بسیاری از افرادی که با این وسیله خانگی کار میکنند، اتفاق میافتد. عدم رسیدگی به این مشکل میتواند جریان برق دستگاه را به طور کامل قطع کند و به طور کلی جاروبرقی را برای شما بلااستفاده کند.
دلیل اصلی خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو ممکن است ناشی از خرابیهای الکتریکی و مکانیکی باشد. برای تعمیر این قطعه باید ابتدا علت را شناسایی کنید و سپس به رفع آن بپردازید. البته این کار به علت پیچیدگیهای خاص خود، به مهارت نیاز دارید. پس بهتر است حتما این کار را به یک تعمیرکار مجرب بسپارید. اگر به هر دلیلی به تعمیرکار دسترسی ندارید و یا خودتان در این زمینه از مهارت لازم برخوردار هستید، بهتر است با علتهای اصلی این مشکل آشنا شوید که در این مطلب از نمایندگی تعمیرات دوو دوو پشتیبان به ذکر آنها میپردازیم.
علت خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو با عملکرد این قطعه مرتبط است
همانطور که در بخش ابتدایی هم اشاره کردیم، سیم جمع کن قطعهای مشترک در بسیاری از لوازم مکانیکی و الکترونیکی است. یکی از مواردی که میتواند شما را در کشف علت خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو راهنمایی کند، آشنایی با ساختار و نحوه عملکرد این قطعه مهم است.
اجزای بخش مکانیکی و الکترونیکی قطعه
در قسمت الکترونیکی این قطعه کابل برق، پلاتینهای وصل شدن برق به حلقههای مسی، دو شاخه و همچنین شاخکهایی به منظور انتقال برق به درون جاروبرقی وجود دارد. بخش مکانیکی سیم جمع کن جاروبرقی دوو نیز دارای تعدای پایه نگهدارنده، رول سیم جمع کن و همچنین ریلهای دوار است.
ریلهای دوار، کنتاکتها و شاخکها
به طور کلی عملکرد سیم جمع کن جاروبرقی دوو به این شکل است که قسمت آخر سیم با اتصال به کنتاکتها به ریلهای دوار در نهایت وصل میشوند. ریلهای دوار به این چرخ قرقرهای یا همان رول اتصال دارند. هنگامی که سیم به بیرون کشیده میشود این رول یا قرقره نیز به گردش درمیآید. به منظور جلوگیری از اتصال برق موتور با شبکه در این زمان شاخکهای ثابتی که به دو ریل بالا و پایین اتصال دارند ( یک بخش رو به بالا و دیگری رو به پایین) در تمامی این مدت زمان حالت اولیه خود را حفظ میکنند.
شاخکها به علت داشتن خاصیت فنری باعث میشوند تا سیم جاروبرقی شما خیلی راحت و بدون گیر کردن بتواند به راحتی بچرخد. سپس با دریافت برق و انتقال آن به درون جاروبرقی موتور روشن میشود.
دلایل عمده خرابی سیم جمع کن
در حالت کلی میتوان گفت که اغلب خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو در زمان مراجعه به نمایندگیها و مراکز تعمیر لوازم خانگی به دو دلیل عمده است. یکی خرابی مکانیکی و دیگری خرابی الکتریکی. منظور از خرابی مکانیکی سیم جمع کن جاروبرقی دوو جمع نشدن کابل است. و منظور از نقص الکتریکی نیز قطع شدن جریان برق درون سیم جمع کن است.
ایراد در فیوز؛ از دلایل خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو
از عمدهترین دلایل بروز اشکال و خرابی در سیم جمع کن جاروبرقی دوو، خرابی فیوز شیشهای است. فیوز سیم جمع کن دوو ممکن است در اثر استفاده بیش از حد به تدریج شما را با مشکلات مختلفی مواجه کند. برای حل این مشکل به شما پیشنهاد میکنیم تا در اولین فرصت فیوز شیشهای معیوب را تعویض کنید.
اشکال در پلاتینهای مسی سیم جمع کن
یکی از قسمتهای اساسی در هر سیم جمع کن، پلاتینهای مسی آن هستند. به طور کلی این پلاتینهای مسی به دلایل متنوعی از جمله استفاده مکرر و طولانیمدت دچار خرابی میشوند. برای برطرف کردن خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو در این شرایط بهتر است تا در سریعترین زمان ممکن اقدام به تعمیر و یا تعویض آنها کنید.
نقص ترمز سیم جمع کن جاروبرقی دوو
اگر سیم جاروبرقی را به بیرون کشیدید اما باز هم ثابت ماند و به داخل برنگشت میتوانیم با قاطعیت بگوییم که سیم جمع کن جاروبرقی شما با مشکل مواجه شده است. برای تعمیر آن به شیوهای که در ادامه به توضیح آن میپردازیم، به دقت توجه کنید. در بسیاری از برندهای جاروبرقی از جمله دوو در بالای محل قرارگیری ترمز سیم جمع کن میتوانید 3 شیار درست کنید. سپس با استفاده از این شیارهای نازک میتوانید از عملکرد صحیح سیم جمع کن جاروبرقی خود اطمینان حاصل کنید.
فنر سیم جاروبرقی دوو
برای اینکه بتوانید با علت خرابی ناشی از فنر سیم جمع کن جاروبرقی دوو آشنایی پیدا کنید باید با طرز صحیح جا انداختن آن آشنا شوید. به این منظور باید ابتدا سیم را به خوبی دور فنر بپیچانید. با استفاده از حرکت دادن سیم، میتوانید جهت مناسب برای محل قرارگیری ترمز را مشخص کنید. در صورتی که از مهارت کافی در زمینه تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی دوو برخوردار نیستید بهتر است از تعمیرکاران مجرب در این زمینه راهنمایی و مشورت بگیرید.
جلوگیری از خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو با چند راهکار ساده
برای اینکه تا حد امکان با مشکلات خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو مواجه نشوید، میتوانید طولی از سیم جاروبرقی را (به طور مثال اندازه یک متر را در نظر میگیریم) انتخاب کرده و سپس علامتی بر روی آن بزنید. در هنگام بیرون کشیدن سیم مراقب باشید که تا حد امکان آن را بیش از اندازه علامتی که مشخص کردید، بیرون نکشید.
کوک کردن؛ عاملی موثر در افزایش طول عمر سیم جمع کن جاروبرقی دوو
اگر قصد دارید تا سیم جمع کن جاروبرقی شما سریعتر از گذشته کار کند و سیمها را جمع کند باید آن را به طور منظم کوک کنید. اما چگونه میتوانیم این کار را انجام دهیم؟ به این منظور تنها کافی است تا سه دور کامل سیم جمع کن دوو را بپیچانید. با استفاده از نکتهای که گفته شد میتوانید از بهبود عملکرد سیم جمع کن جاروبرقی خود اطمینان حاصل کنید.
جا انداختن فنر جاروبرقی
برای اینکه بتوانید مشکلات مربوط به خرابی سیم جمع کن را تا حد امکان کاهش دهید میتوانید به نحوه جا انداختن فنر توجه کنید. جا انداختن فنر جاروبرقی در برندهای مختلف فرایند مخصوص به خود را دارد، اما میتوان گفت که فارغ از نوع برند، تمامی آنها در مراحل کلی با یکدیگر شباهتهای زیادی دارند. برای انجام این کار تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که سیم را دور یک فنر بپیچانید. در مرحله بعد با استفاده از حرکت دادن سیم میتوانید جهت صحیح فنر را بدون هیج مشکلی تشخیص دهید.
اقدامات ابتدایی برای رفع مشکل خرابی سیم جمع کن جاروبرقی
اگر به خرابی سیم جمع کن به حد کافی توجه نکنید این موضوع ممکن است باعث شود تا جریان برقی که درون جاروبرقی وجود دارد، به طور کامل قطع شود. در نتیجه شما مجبور هستید تا هزینههای بیشتری را برای تعمیرات آن پرداخت کنید. به همین دلیل پیشنهاد ما به شما استفاده از تجربیات یک متخصص در این زمینه است. اما در ادامه به چند اقدامی که میتوانید بدون نیاز به کسی انجام دهید، اشاره میکنیم:
- تلاش کنید تا مسیر حرکت سیم و قطعات داخلی سیم جمع کن را کاملا تمیز کنید
- در بیشتر موارد با از بین رفتن گرد و غبار مشکل حل میشود اما اگر دیدید این بار هم راه به جایی نرسید باید به سراغ قطعات داخلی بروید
- سیمهای درون سیم جمع کن را به خوبی بررسی کنید. اگر هرگونه قطعشدگی یا خرابی در آنها مشاهده کردید حتما آنها را با سیمهای جدیدتر عوض کنید
جلوگیری از خرابی سیم جمع کن با نظافت صحیح
یکی از موارد موثر در پیشگیری از خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو، نظافت صحیح آن است. بهتر است در مرحله اول به جهت حفظ ایمنی، جاروبرقی را از برق بکشید. دقت کنید که درون سوراخ سیم جمع کن هیچگونه گرد و خاکی وجود نداشته باشد. برای اینکه اطمینان بیشتری پیدا کنید سعی کنید تا با استفاده از نور چراغ قوه داخل سوراخ سیم جمع کن دوو را مشاهده کنید.
در صورت مشاهده ذرات گرد و خاک با استفاده از مدادی که نوک آن آغشته به چسب است، داخل سوراخ را تمیز کنید. سپس در مرحله بعد، پنل سیم جمع کن را باز کنید و سپس گرد و خاکی که درون آن وجود دارد را به خوبی تمیز نمایید. به شما پیشنهاد میکنیم که کل طول سیم را روغن بزنید تا جمع شدن آن روانتر شود. در نهایت میتوانید با استفاده از یک پارچه داخل آن را تمیز کنید.
رفع خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو را به متخصصین این کار بسپارید
به طور کلی و بر پایه تجربیات چندینساله و بازخوردهای مشتریان میتوان گفت که محصولات دوو به دلیل وزن سبک و سهولت در استفاده همواره مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند و اصولا جاروبرقیهای شرکت دوو از طول عمر بالایی برخوردار هستند. با وجود آسان بودن کار با جاروبرقیهای دوو اما این دستگاه دارای قطعاتی با کارکرد پیچیده است که یکی از این قطعات سیم جمعکن است. در صورت مشاهده خرابی سیم جمع کن جاروبرقی دوو با بررسی نکات گفته شده میتوانید این دستگاه را تعمیر کنید اما پیشنهاد میکنیم تا حتما از یک تعمیرکار ماهر در زمینه تعمیر جاروبرقی دوو کمک بگیرید تا ایرادات بیشتری برای جاروبرقی شما ایجاد نشود.