نشت آب یا آبریزی از ماشین لباسشویی، یکی از مشکلات شایع در تمامی ماشین های لباسشویی می باشد. آبریزی ماشین لباسشویی دوو، از قسمت پایین، پشت و یا جلوی دستگاه ممکن است که اتفاق بیوفتد. نشت آب که از هرجایی اتفاق بیوفتد مربوط به خرابی های خاصی می باشد، مثلا اگر نشت آب از جلو اتفاق بیوفتد، احتمالا جا پودری، لاستیک دور درب و یا فیلتر دستگاه دچار نشتی شده اند و یا اگر نشت آب از پشت دستگاه اتفاق بیوفتد، احتمالا شلنگ ووردی آب یا دریچه ورودی یا شیر برقی ( آکوا استاپ ) مشکل دارند و نهایتا اگر نشت آب از زیر دستگاه اتفاق افتاده باشد، احتمالا پمپ تخلیه، شلنگ تخلیه، شلنگ های داخلی، سوراخ شدن پمپ و یا سوئیچ فشار دچار مشکل می باشند. حال ما در این مقاله قصد داریم تا به طور مفصل به بررسی علت آبریزی از ماشین لباسشویی دوو بپردازیم. بنابراین اگر در ماشین لباسشویی دوو با چنین مشکلی مواجه شدید، خواندن این مقاله که توسط مرکز تعمیرات دوو دوو پشتیبان ارائه شده است می تواند در درک علل بروز این مشکل به شما کمک کند.
دلایل آبریزی از ماشین لباسشویی دوو
- مشکلات جا پودری
- خرابی لاستیک دور درب
- مشکلات شلنگ تخلیه
- مشکلات شلنگ ورودی آب
- خرابی پمپ تخلیه
- خرابی دریچه ورودی آب
- سوراخ شدن دیگ
- معیوب بودن بلبرینگ و کاسه نمد
- معیوب بودن میکرو سوئیچ فشار
مشکلات جا پودری
نشت آب از جاپودری ماشین لباسشویی، یکی دیگر از علل آبریزی ماشین لباسشویی از قسمت جلو و بالای دستگاه می باشد. اگر فشار آب منزل زیاد باشد، ممکن است که آب از جا پودری نشت کند. همچنین باید توجه داشته باشید که میزان پودر یا مواد شوینده را باید متناسب با حجم لباس ها و برنامه ی شستشو مصرف کنید، زیرا وجود پودر بیش از حد در جا پودری نیز می تواند باعث نشت آب به بیرون شود. همچنین لازم است که به طور مرتب جا پودری را بشویید تا از تجمع پودر در جا پودری جلوگیری شود. همچنین یک نکته ی مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که به جز شلنگ ورودی و شلنگ تخلیه، داخل دستگاه نیز دارای شلنگ های مختلفی می باشد. به عنوان مثال یک شلنگ از منبع تامین آب یه جا پودی و از جا پودری به داخل مخزن وصل شده است. اگر این شلنگ ها نیز پوسیده یا سوراخ باشند یا از جای خود خارج شده باشند نیز دستگاه نشت آب خواهد داشت. در نتیجه لازم است که برای بررسی این شلنگ ها صفحه ی بالایی دستگاه را بلند کنید و این قسمت ها را بررسی کنید.
خرابی لاستیک دور درب
اگر لاستیک دور درب دستگاه پاره شده باشد و یا دفرمه شده باشد، باعث می شود آب به بیرون نشت کند. بنابراین یکی دیگر از مواردی که باید بررسی شود، وضعیت لاستیک دور درب می باشد. اگر لاستیک دور درب دچار پوسیدگی، دفرمگی یا سوراخ شدگی بود، باید آن را تعویض کنید. همچنین توصیه می کنیم جهت جلوگیری از پوسیدگی لاستیک دور درب، بعد از هر بار استفاده از دستگاه، لاستیک را کاملا تمیز و خشک کنید. همچنین در صورت خارج شدن فنر نگه دارنده لاستیک، باید فنر دور لاستیک جا انداخته شود.
مشکلات شلنگ تخلیه
گاهی ممکن است که علت نشت آب از ماشین لباسشویی دوو، خارج شدن شلنگ تخلیه از محل فاضلاب یا سوراخ بودن شلنگ تخلیه باشد. همچنین باید شلنگ تخلیه را از نظر انسداد نیز بررسی کنید. علاوه بر این باید مطمئن شوید که محل اتصال شلنگ تخلیه به پمپ تخلیه نیز به درستی بست شده باشد. اگر شلنگ تخلیه پاره شده بود، باید شلنگ تخلیه را تعویض کنید. همچنین اگر در مرحله ی تخلیه آب، آب به درستی تخلیه نمی شود، احتمال دارد خروجی فاضلاب دچار مشکل شده باشد.
مشکلات شلنگ ورودی آب
همچنین در صورت وجود نشت آب باید شلنگ ورودی آب را از لحاظ پوسیدگی، سوراخ بودن و اتصالات نا درست نیز بررسی کنید. اگر اتصالات شلنگ ورودی به شیر ووردی آب و به شیر برقی به درستی انجام نشده باشد، آب به بیرون چکه می کند. همچنین باید شلنگ ورودی آب را از لحاظ انسداد و تا خوردگی نیز بررسی کنید.
خرابی پمپ تخلیه
خرابی پمپ تخلیه یکی از شایع ترین علل نشت آب در لباسشویی می باشد. اگر پمپ تخلیه معیوب باشد، از زیر دستگاه آب نشت خواهد کرد. در نتیجه باید پمپ تخلیه بررسی شود. حواستان باشد که قبل از بررسی پمپ تخلیه برق دستگاه را باید قطع کنید. اگر پمپ تخلیه معیوب بود یا پمپ تخلیه دچار فرسودگی، زنگ زدگی و پوسیدگی شده بود، باید این قطعه را تعویض کنید.
خرابی دریچه ورودی آب
دریچه ورودی آب یا شیر برقی، در پشت دستگاه قرار دارد و ورود آب را کنترل می کند. اگر دریچه ورودی آب آسیب دیده باشد، آب از پشت ماشین لباسشویی به بیرون نشت می کند. برای بررسی وضعیت شیر برقی می توانید پنل بالایی دستگاه را بردارید و هنگام آبگیری وضعیت شیر برقی را بررسی کنید. اگر شیر ووردی به درستی به دریچه وصل نشده بود و یا خود دریچه ی ورودی آب شکسته بود، باید این قطعه را تعویض کنید. در این صورت باید برق دستگاه قطع شود و دریچه ورودی آب بررسی شود.
سوراخ شدن دیگ
همچنین یکی دیگر از علل نشت آب، سوراخ شدن دیگ می باشد. البته این مورد معمولا در رابطه با دستگاه های قدیمی تر صدق می کند. از مهم ترین علل سوراخ شدن دیگ نیز می توان به تراز نبودن دیگ و تراز نبودن دستگاه نیز اشاره کرد، زیرا در صورت تراز نبودن دستگاه، لرزش و تکان های شدید، می تواند به دیگ آسیب وارد کند. همچنین ممکن است که دیگ در اثر پوسیدگی به واسطه ی گشت زمان دچار نشت گردد.
معیوب بودن بلبرینگ و کاسه نمد
یکی دیگر از علل نشت آب، مربوط به معیوب بودن بلبرینگ و کاسه نمد می باشد. برای بررسی این موضوع شما باید قاب پشتی دستگاه را در بیاورید و هنگام آبگیری دستگاه، به قسمت بابرینگ توجه کنید. در صورت خرابی بلبرینگ، کاسه نمد و شفت باید این قطعات تعویض گردند.
معیوب بودن میکرو سوئیچ فشار
یکی دیگر از علل نشت آب در ماشین لباسشویی دوو، مربوط به خرابی سوئیچ فشار یا هیدروستات می باشد. سوئیچ فشار، میزان آب موجود در دیگ را کنترل می کند. یعنی زمانی که آب موجود در دیگ به حد تعیین شده رسید، فشار هوا به حد معینی می رسد و سوئیچ فعال می شود و شیر برقی را قطع می کند و از ورود آب به دیگ جلوگیری می کند. بنابراین اگر سوئیچ فشار خراب باشد، آب در دستگاه بالا می آید و منجربه سر ریز و نشت آب می شود.
نحوه ی رفع مشکل آبریزی در ماشین لباسشویی دوو
جهت رفع مشکل آبریزی در ماشین لباسشویی دوو، اولین قدم تشخیص این است که نشت دقیقا از کدام قسمت اتفاق افتاده است. بنابراین شما باید منشاء مشکل را پیدا کنید و به دنبال محل دقیق نشت باشید. وقتی محل نشت را پیدا کردید، باید تحلیل کنید که درآن قسمت از دستگاه چه قطعاتی وجود دارند که می توانند منجربه نشت آب شوند. برای یافتن علت، باید پنل آن قسمت را باز کنید و قطعات مشکوک را بررسی کنید و سپس بعد از یافتن منشاء مشکل، اقدامات لازم جهت تعمیر و یا تعویض قطعه ی مد نظر را انجام دهید.
جمع بندی بحث
ما در این مقاله همه ی دلایل نشت آب در ماشین لباسشویی دوو را بررسی کردیم. و گفتیم که از مهم ترین علل آبریزی در لباسشویی دوو می توان به شکستگی جا پودری، دفرمه شدن لاستیک دور درب، پارگی یا اتصالات نا مناسب شلنگ تخلیه، پارگی یا مشکلات اتصالات شلنگ ورودی آب، معیوب بودن پمپ تخلیه، معیوب بودن شیر برقی، پوسیدگی دیگ، معیوب بودن بلبرینگ و کاسه نمد، خرابی میکرو سوئیچ فشار و… اشاره کرد.
همچنین همانطور که گفته شد، اول از همه باید محل نشت را طی یک مرحله ی شستشو پیدا کنید و ببینید که دقیقا آب از کجا چکه می کند. بعد از پیدا کردن محل نشت، باید شیر آب را قطع کنید و دستگاه را از برق بکشید و قسمتی که دچار مشکل شده بود را با دقت بیشتری بررسی کنید و اگر قطعه ای خراب بود، آن قطعه را تعمیر و یا تعویض کنید.
نکات تکمیلی
علاوه بر مواردی که گفته شدند، گاها ممکن است که علت نشت آب، خرابی قفل درب یا زبانه درب، استفاده از پودر و مواد شوینده نا مناسب و یا بسته نبودن دریچه فیلتر باشد. به هر حال اگر با توجه به راهنمایی که مطالعه کردید، نتوانستید منشاء مشکل را پیدا کنید و یا قادر به انجام تعمیرات نیستید، بهتر است تا از یک تعمیرکار متخصص کمک بخواهید و تعمیرات ماشین لباسشویی دوو خود را به افراد متخصص و کار بلد در این حوزه بسپارید. توجه داشته باشید که مقوله ی نشت آب در لباسشویی می تواند بسیار خطرناک باشد ( مجاورت آب و برق ) و منجربه برق گرفتگی و خطرات جانی و خسارات مالی شود. در نتیجه نسبت به این مشکل اصلا بی تفاوت نباشید و سریعا به فکر رفع مشکل آبریزی در ماشین لباسشویی باشید.