ماشین لباسشویی از جمله پر کاربردترین لوازم خانگی در هر خانه است و شستن لباس ها را به کاری بسیار ساده تبدیل کرده است. اما گاهی پس از شستشو، ممکن است متوجه چروک هایی روی لباس ها شوید که عوامل مختلفی در وقوع این مسئله دخالت دارند. از مهمترین دلایل دمای شستشوی ماشین لباسشویی است. هنوز اکثر کاربران، تفاوتی میان دماهای شستشو نمی بینند و همه آن ها را یکسان می دانند. در این مطلب از نمایندگی تعمیرات دوو دوو پشتیبان، علل چروک شدن لباس ها بعد از شستشو در ماشین لباسشویی دوو را بررسی می کنیم.
دلایل چروک شدن لباس ها بعد از شستشو در ماشین لباسشویی دوو
چروک بودن بیش از حد و غیر معمولی لباس ها بعد از شستشو و خارج کردن از ماشین لباسشویی دوو، احتمالا دلیل خاصی دارد که در هنگام وارد کردن برنامه شستشو رعایت نشده است. در ادامه دلایلی که باعث چروک شدن لباس ها بعد از شستشو در ماشین لباسشویی دوو می شوند، فهرست شده اند.
دمای بسیار بالای آب؛ علت چروک شدن لباس ها بعد از شستشو در ماشین لباسشویی دوو
یکی از مهم ترین عوامل چروک شدن لباس ها بعد از شستشو در ماشین لباسشویی دوو، دمای بسیار بالای آب است. نکته حائز اهمیت این است که برای هر نوع الیاف از لباس ها، دمای مخصوصی توصیه شده است که میزان دمایی بسیار بالا تر یا پایین تر از آن ها، باعث چروکی بیش از حد، صدمه زدن به بافت لباس و عدم تمیز شدن آن ها خواهد شد.
دمای توصیه شده برای الیاف لباس، معمولا بر روی برچسب الصاق شده به آن ها درج شده است. برای جلوگیری از چروک شدن لباس ها بعد از شستشو در ماشین لباسشویی دوو، می توان دمای آب را بسته به نوع الیاف با استفاده از دکمه TEMP تغییر داد. میزان دمای مناسب برای عدم چروک شدن لباس ها بین 30 تا 40 درجه سانتیگراد است .
دور موتور بالا در خشک کن
از دیگر دلایل چروک شدن لباس ها در ماشین لباسشویی دوو، انتخاب دور موتور بالای خشک کن در برنامه شستشو، برای خشک کردن لباس ها است. تنظیم میزان دور موتور خشک کن باید بسته به جنس الیاف لباس ها و میزان ضخامت آن ها صورت گیرد؛ معمولا دور موتور عادی و مناسب 800 دور در دقیقه است. هنگامی که فرایند خشک کردن لباس ها شروع می شود؛ هیتر یا گرم کن دستگاه برای خشک کردن شروع به کار می کند. برای انتخاب برنامه شستشو و دور موتور خشک کن دیگ، فرد باید به برچسب های الصاق شده به لباس دقت کافی داشته باشد.
اتصال نادرست ورودی های آب سرد و گرم
یکی دیگر از عوامل چروک شدن لباس ها بعد از شستشو، اتصال نادرست ورودی های آب سرد و گرم است. گاهی اوقات در اثر اشتباه و یا به دلیل نبود لوله آب سرد در محل نصب ماشین لباسشویی، آب گرم جایگزین آب سرد شده و این امر باعث می شود که آب با دمای بیشتر از 40 درجه وارد دیگ لباسشویی شود. در برخی برنامه های شستشو، این دما بیشتر از حد نرمال است و در نتیجه، باعث چروک شدن لباس ها بعد از شستشو می شود.
عدم انتخاب برنامه شستشوی مناسب نوع لباس
انتخاب برنامه شستشو بدون در نظر گرفتن الیاف البسه، به کیفیت شستشو و الیاف لباس ها آسیب می رساند و در نهایت باعث چروک شدن لباس ها نیز خواهد شد. برای لباس های با جنس ظریف و حساس، باید از برنامه های شستشویی مانند DELICATE و یا CRASE CARE و برای البسه پنبه ای، از برنامه شستشوی COTTON استفاده شود که تاثیر بهسزایی در عدم چروکی لباس ها خواهد داشت.
چروک شدن به دلیل حجم زیاد لباس ها در لباسشویی
ریختن حجم زیادی از لباس ها به درون ماشین لباسشویی برای کمتر روشن کردن آن، علت مهمی در چروک شدن لباس ها بعد از شستشو است. درام ماشین لباسشویی برای انجام یک شستشوی کامل، نیاز به فضای کافی دارد و زمانی که دیگ لباسشویی بیش از اندازه پر شود؛ لباس ها برای شستشوی کامل، فضایی برای جابجا شدن مناسب نخواهند داشت .
راه های جلوگیری از چروک شدن لباس ها بعد از شستشو
چروک شدن لباس ها بعد از شستشو در ماشین لباسشویی برای هیچ کس خوشایند نیست. اما همواره راه هایی برای جلوگیری از وقوع این مشکل وجود دارد که با رعایت آن ها احتمال چروکی لباس ها بسیار پایین می آید. در ادامه این راهکار ها فهرست شده اند.
جداسازی لباس ها برای جلوگیری از چروک شدن بعد از شستشو
برای شستشوی بهتر و چروک نشدن لباسها، باید بر اساس نوع الیاف، رنگ و جنس، آن ها را تفکیک کرد. لباس های ظریف و سبک را با هم، و لباس های ضخیم و سنگین را با هم در لباسشویی بریزید. این جداسازی بر اساس جنس، از چروک شدن لباس ها جلوگیری به عمل می آورد. برای هر گروه از لباس ها برنامه شستشوی متناسبی وجود دارد که باید بر آن اساس تنظیم شود. حتما لباس هایی که رنگ ها و الیاف مختلف دارند را باید جداگانه به ماشین لباسشویی بریزید. در این صورت، هم کیفیت شستشو به حداکثر می رسد و هم اینکه از چروک شدن لباس ها جلوگیری می شود.
استفاده از نرم کننده ها برای جلوگیری از چروکی البسه
استفاده از مایع های نرم کننده لباس برای شستشو، باعث نرم تر شدن لباس ها و چروک نشدن آن ها خواهد شد. علاوه بر این، لباس ها بعد از تمام شدن شستشو، بوی بسیار مطبوعی خواهد داشت. در صورت استفاده بیش از حد از مایع نرم کننده، ماشین لباسشویی نمی تواند طی شستشو و آبکشی لباس ها آن ها را به طور کامل از بین ببرد. باقی مانده مایع نرم کننده در صورت شسته نشدن از روی لباس ها، به صورت لک جا بر جای خواهد ماند.
استفاده از قابلیت اتو کشی آسان
بسیاری از لباسشویی های دوو دارای قابلیتی به نام EASY IRON و یا اتو کشی آسان هستند. به این ترتیب با روشن کردن این ویژگی چروک های عمیق بعد از اتمام شستشو از بین خواهد رفت و باعث اتو کشی بسیار راحت تر خواهد شد.
وارد کردن دمای مناسب در هنگام وارد کردن برنامه شستشو
یکی از علت های مهم چروک شدن لباس در ماشین لباسشویی انتخاب دمای نامناسب برای شستشوی لباس ها است. برای شستشو متناسب با جنس الیاف لباس، باید دمای مناسبی هنگام وارد کردن برنامه شستشو وارد کرد. هر اندازه که دمای شستشوی لباس ها بالا تر باشد، لباس ها بیشتر چروک می شوند. بهترین دما برای شستن لباس ها دمای 30 درجه سانتیگراد است.
دمای مناسب؛ اصلی ترین راهکار جلوگیری از چروک شدن لباس ها
در این مطلب با دلایل مختلف چروک شدن لباس ها بعد از شستشو در ماشین لباسشویی دوو آشنا شدیم. همچنین راهکارهای برطرف کردن این مشکل را نیز بررسی کردیم. معمولا دمای نامناسب شستشو عامل اصلی ایجاد این مشکل است. اما شما با انتخاب دمای مناسب هنگام وارد کردن برنامه شستشو می توانید از چروک شدن لباس ها بعد از شستشو جلوگیری کنید. تمامی راهکارهای نامبرده شده برای جلوگیری از ایجاد این مشکل موثرند. اما اگر با رعایت تمامی آن ها باز هم لباس ها بعد از شستشو، چروک شدند؛ پیشنهاد ما این است که با یک متخصص تعمیرات ماشین لباسشویی دوو مشورت کنید.